Softshell матеріал для пошиття якісного одягу

2021-03-18

SOFTSHELL: м'якість і комфорт

Softshell почав свою історію з 1980 років. Hamish Hamilton, шотландський альпініст, спочатку винайшов тканину Double P - Pertex + Pile. Поштовхом до створення послужили спостереження за корінними жителями Арктики, що носять шкіряні куртки з капюшоном на хутрі всередині і при цьому не користувалися термобілизна. Мінусом одягу був велику вагу. Хемілтон вирішив знайти альтернативні синтетичні легкі матеріали. В результаті було вирішено для зовнішнього шару використовувати нейлоновий матеріал Pertex, а для внутрішнього - фліс з включенням поліестеру. Концепцією розробки двошарових виробів скористалося кілька компаній. Поряд з виробництвом модифікованих тканин з'явився термін SOFTSHELL, введений американським виробником Patagonia.

Що таке SOFTSHELL

Софтшел що це: матеріал, текстиль або одяг? Якщо виходити з перекладу, то термін Softshell буквально означає «м'яка оболонка», а значить можна зробити висновок що це такий тип одягу, який виробляється з високотехнологічної тканини.

Softshell матеріал, який поєднує в собі нейлоновий шар Pertex і фліс. Тканина софтшелл - це інноваційне покриття або багаторівнева мембрана, що складається з великої кількості ворсинок. Soft shell - тканина, яка забезпечує ефективне відведення вологи, виробленої шкірних покривів людського тіла. Матеріал Soft shell затримує природні опади на верхньому шарі. Завдяки універсальним елементам shell в складі тканини волога випаровується, залишаючи при цьому одяг сухою.

Він володіє ефективними захисними властивостями матеріал софт - це хороший варіант для верхнього одягу, переважно курток. Хоча сьогодні софтшелл матеріал застосовується для пошиття різних видів одягу.

Софтшелл куртка: що це

Що таке софтшелл куртка? Це різновид верхнього одягу з матеріалів з високими захисними властивостями, що є альтернативою багатошарових виробів.

Споживачам буде корисно дізнатися не тільки, що це за тканина софтшелл, але і на яку температуру вона розрахована. Це допоможе зрозуміти, як носити софтшелл і зігріє чи такий одяг взимку.

Softshell тканину розрахована на температурний діапазон + 20 ... -10 ° С. Як і інші подібні види верхнього одягу куртки з софтшелла можуть бувають різних видів:

  • вітрозахисні;
  • гібридні;
  • утеплені.

Кожен з них призначений для певних погодних умов. Варіанти софт шелл для мінусової температури розраховані на те, що людина буде активно рухатися. Інакше потрібно надягати термобілизну.

Склад тканини

Щоб краще розуміти, що за тканину soft shell, варто вивчити її склад. Матеріал softshell повністю синтетичний. включає:

  • еластан;
  • нейлон;
  • проліуретан;
  • поліестер;
  • лайкру;
  • поліамід.

Матеріал софтшелл може бути мембранним і без мембранним. Перший варіант відрізняється підвищеним захистом від вітру, дощу, другий - менше важить, краще тягнеться.

Перед покупкою одягу обов'язково варто спочатку розібратися, чим прати софтшелл. Від цього безпосередньо залежить термін служби речі. Категорично забороняється використовувати для прання звичайні порошки. Нехтування цим правилом приведуть до того, що пори флісу заб'ються і перестануть виконувати функції.

Для прання потрібно придбати спеціальну рідку хімію. Підійдуть такі варіанти:

  • «Ласка: Active & Fresh»;
  • «NikWax Tech Wash».

Для якісного очищення речей слід строго дотримуватися інструкції до засобу і пральній машині. Температура води при цьому не повинна бути вище + 40 ° С. Частота прання залежить від інтенсивності і умов використання речей.

Переваги матеріалу

Shell це тканина, що володіє цілим рядом переваг, серед яких:

  • приємна текстура;
  • тривалий термін експлуатації;
  • міцність;
  • ефективний захист від вологи, вітру;
  • висока гігроскопічність;
  • невелика вага;
  • еластичність.

Захисні якості виробу прямо залежать від характеристик флісу, класу продувності, герметичності швів, наявності / відсутності мембрани і її властивостей, тому перед покупкою слід уважно вивчити особливості конкретної моделі.

Одяг з тканини SOFTSHELL

Shell - одяг з унікальними властивостями, яка підійде активним людям, віддають перевагу спортивному стилю. У продажу можна знайти softshell штани, захисні маски на обличчя, куртки, вітровки софтшелл, спортивні костюми, кофти, анораки, взуття - матеріал використовується для виконання верхньої частини.

Штани soft shell можна підібрати не тільки спортивного варіанту, але і прекрасно впроваджувати їх в look кежуал. У цьому плані добре підійдуть моделі карго, завужені до низу. Штани softshell шиють як в демісезонному, так і утепленому варіанті.

Одяг з софтшелла добре себе зарекомендувала при носінні у вологих умовах. Чудово підходить для занять спортом, повсякденного носіння. Одяг софтшелл зручна тим, що перешкоджає підвищеного потовиділення.

Де купити одяг з матеріалу Softshell

Одяг Softshell в широкому асортименті представлена ​​на сайті BEZET. Тут можна купити штани Softshell високої якості в різних дизайнерських рішеннях, спортивні та демісезонні костюми, які включають штани і куртку з цього матеріалу, і багато іншого. Завдяки зручному пошуковику на сайті можна легко знайти потрібний варіант одягу.

Підбираючи куртки з матеріалу софтшелл, слід враховувати на яку погоду вони розраховані. В описі до товару можна подивитися детальну інформацію, діапазон температур при яких допускається носити річ.

В інтернет-магазині представлений асортимент провідних українських брендів, а також одяг власного виробництва BEZET.

У магазині діють зручні умови оплати. Доставка можлива в будь-який куточок України, і навіть за її межі. Здійснюється поштовими компаніями.


2024-04-14

Що таке мілітарі стиль?

Мілітарі стиль в моді та дизайні є одним із найцікавіших та найпримітніших напрямків, який зберігає свою популярність протягом багатьох років. Цей стиль використовує мотиви та елементи, характерні для військового одягу та екіпіровки, і перетворює їх на частину повсякденного життя. У цьому блозі ми детально розглянемо, що означає мілітарі стиль, які його основні риси та які впливи він має на сучасну модну індустрію та культуру загалом.

Читати детальніше
2024-03-30

Оновлені тренди у мілітарі стилі для чоловіків на 2024 рік: нові кольори, крої та деталі

Звітлий та об'єктивний огляд модних тенденцій та їх вплив на гардероб чоловіків допоможе зрозуміти, чому мілітарі стиль став настільки важливим елементом сучасної моди для чоловіків.

Читати детальніше
2021-03-18

Softshell матеріал для пошиття якісного одягу

Тканина софтшелл - це інноваційне покриття або багаторівнева мембрана, що складається з великої кількості ворсинок.

Читати детальніше