Куртки анорак, рішення для суворої погоди

2021-03-18

Анорак - на всі випадки життя

Що таке анораки знають далеко не всі. Цікаво хто придумав куртку анорак. Зробили це не дизайнери. Анорак - верхній одяг, яку придумали канадські ескімоси. Вироби шили зі шкір тварин. Їх основним завданням був захист від вологи, холоду і вітру при полюванні в суворих погодних умовах. Надягала такий одяг через голову, як пончо.

Зручна модель одягу з успіхом використовується сьогодні. Деякі плутають її з вітровками і худі. Однак у цій верхнього одягу є унікальні особливості.

Що таке анорак

Ставите питанням, як називається спортивна куртка альпіністів з капюшоном, кишенею на животі, без замка, без блискавки одягається через голову? Все це про анорак.

Модель курток щільно закріпила свої позиції в обмундируванні альпіністів. Анорак класичний - це легка куртка, одягається через голову, захищає від вітру. Якщо ескімоси використовували для пошиття натуральні тканини і хутро, то сьогодні для пошиття виробів застосовують високотехнологічні синтетичні матеріали, які роблять одяг легкої і в той же час надійною в плані захисту від негоди. Відмінною рисою вироби є велика кишеня-кенгуру.

З огляду на, що анорак - це вітровка, яка повинна ефективно забезпечувати захист від негоди, на його рукавах є манжети, щільно закривають зап'ястя. Аналогічні елементи є на капюшоні і внизу вироби. Такий дизайн не дає потрапляти опадів всередину одягу.

Залишилося розібрати чим відрізняється анорак від худі. За дизайном вони ідентичні. Відмінності полягають в тканинах. Для пошиття худі використовують м'які, теплі матеріали у вигляді флісу, трикотажу. Анораки шиють з волого, вітро непроникних легких тканин, щоб куртка могла без праці поміститися в рюкзак.

Анорак - це одяг, яка вже давно перейшла з розряду спеціалізованої амуніції в повсякденне життя і пережила ряд дизайнерських змін. Бувають вироби, призначені для різних сезонів, в тому числі і зими. Знаючи основні риси вироби можна сказати, що пуховик анорак - це утеплена модель вітровки. Для його пошиття застосовують матеріали, зі стійкістю до морозів. Як утеплювач використовують синтепон, тінсулейт, хутро.

Підводячи підсумки того, що таке анорак, можна виділити кілька відмінних характеристик виробу:

  • застібка - відсутня або ж закінчується в області грудей;
  • накладна кишеня в області живота;
  • капюшон, низ, рукава - на манжетах;
  • кишені на рукавах;
  • довжина - до середини стегна.

Куртка є верхнім одягом вільного крою. Виточки і яскраво виражена лінія талії відсутні, завдяки чому в куртці можна вільно рухатися.

З чим носити куртку

Перед багатьма користувачами постають питання з якою взуттям носити анорак і з чим його поєднувати. Така модель одягу відмінно впишеться в спортивний або кежуал цибулю. Під неї підійдуть:

  • спортивні штани;
  • карго;
  • джоггер;
  • шкіряні лосини.

Щодо взуття, то чоловікам краще віддати перевагу кросівки або напівспортивні туфлі під такий тип верхнього одягу. У дівчат вибір взуття під куртку більше. Під неї можна надіти спортивні кросівки, взуття на підборах, платформі. Природно при виборі одягу або взуття під верхній одяг слід враховувати погодні умови.

Типи виробів

Сьогодні анорак - це не просто вітровка альпініста з кишенею на животі, що надівається через голову. У сучасних моделях додаються нові кольори, спеціальні застібки потайного типу, доповнені зручними кнопками, липучками.

Вітрозахисний куртка з капюшоном може бути наступних типів:

  • річний - тонке виріб, надійно захищає від негоди;
  • анорак вітровка демісезонний - шиється з більш щільної тканини, ніж річний, часто оснащується підкладкою з бавовни або трикотажу;
  • зимовий - розрахований на суворі погодні умови.

Бувають анораки з капюшоном і без капюшона. Створюються також світловідбиваючі моделі. Вони зручні для безпеки пересування в темний час.

Виробам властива лаконічна колірна гамма. Найчастіше вони однотонні. Можуть бути темними або яскравими, в залежності від призначення. Наприклад, для армії використовується камуфляж, для альпінізму - кольору, добре помітні на снігу.

Де купити і скільки коштує куртка

Замислюючись про те, де можна купити анорак і скільки коштує така куртка, потрібно підшукати постачальника з хорошою репутацією. Ця річ повинна виконувати певні функції, бути міцною. Неякісний одяг доведеться викинути через кілька прань.

Якісні моделі курток можна купити в інтернет-магазині Безет. В асортименті товари українських брендів і власного виробництва компанії. Вироби відрізняються високими експлуатаційними характеристиками, стильним дизайном.

У продажу є костюми, в комплект яких входять: анорак і штани. Це дуже зручно, адже у вас відразу буде готовий цибулю, і не доведеться думати з чим носити річ.

Жіночі вироби

Анорак - одяг унісекс, підходить для будь-якого віку і будь-якої статури. Це модний тренд, тому в гардеробі кожної дівчини він має місце бути. Тим більше, що модель не тільки стильна, але і практична.

Жіночий варіант літнього анораки - прекрасна модель для прохолодних вечорів, особливо у водойми на природі, осінній допоможе створити стильний образ навіть в дощову погоду. Зимова куртка захистить від будь-яких підступів клімату.

Скільки коштує анорак жіночий безпосередньо залежить від сезонності, типу матеріалів і інших нюансів.

Анораки чоловічі

Анорак чоловічий - це універсальна річ. Можна підібрати анорак чоловічий зимовий, осінній, літній. Куртки прекрасно впишуться в спортивний, вуличний, кежуал стиль.

З чим носити анорак залежить від сезонності, а також переваг, умов проведення часу. Для походів краще підібрати вільні штани, що не утрудняють руху, і зручне взуття. Намічається зустріч в компанії друзів - доповніть куртку стильними рваними джинсами або джоггер.

Скільки коштує анорак чоловічий можна швидко дізнатися в каталозі Безет. Заходьте, дивіться асортимент, і підбирайте стильні речі для оновлення гардеробу.


2024-04-14

Що таке мілітарі стиль?

Мілітарі стиль в моді та дизайні є одним із найцікавіших та найпримітніших напрямків, який зберігає свою популярність протягом багатьох років. Цей стиль використовує мотиви та елементи, характерні для військового одягу та екіпіровки, і перетворює їх на частину повсякденного життя. У цьому блозі ми детально розглянемо, що означає мілітарі стиль, які його основні риси та які впливи він має на сучасну модну індустрію та культуру загалом.

Читати детальніше
2024-03-30

Оновлені тренди у мілітарі стилі для чоловіків на 2024 рік: нові кольори, крої та деталі

Звітлий та об'єктивний огляд модних тенденцій та їх вплив на гардероб чоловіків допоможе зрозуміти, чому мілітарі стиль став настільки важливим елементом сучасної моди для чоловіків.

Читати детальніше
2021-03-18

Softshell матеріал для пошиття якісного одягу

Тканина софтшелл - це інноваційне покриття або багаторівнева мембрана, що складається з великої кількості ворсинок.

Читати детальніше